Amandusfestivalen 24.-27. mars

En møteplass for unge filmskapere i Norge.

Amandusfestivalen har nå lansert at i tillegg til den fysiske festivalen på Lillehammer, blir det Amandus ONLINE. Amandus ONLINE blir en digital festival for alle unge filminteresserte i hele landet. Har du lyst å melde på film eller delta i manuskonkurranse? Da er 1. februar fristen.

Amandus YTRING er et festivalprosjekt som tar opp dagsaktuell tematikk som kan relateres til film- og mediebransjen. I år er temaet mangfold og inkludering i filmbransjen.

Det er lansert en egen skrivekonkurranse, der du kan skrive ut en ide eller et lite manus om temaet mangfold. De beste tekstene blir invitert til festivalen for å delta på verksted sammen med manusforfatter og klipper Arild Tryggestad. Vinner av beste manus bli annonsert på prisutdeling 26. mars. Les mer om konkurransen her og få tips om manusskriving. Her er ett av fire tips:

Det er også mulig å melde på film i de to kategoriene Amandus JUNIOR for de under 16 år og Amandus UNG for filmskapere mellom 16-20 år. Det kan leveres film i kategoriene fiksjon, dokumentar, musikkvideo og animasjon. Det er en del viktige ting å passe på før du melder på en film, så sjekk ut dette før du melder på film til enten  Amandus JUNIOR eller Amandus UNG.

Vil du sjekke ut den forrige utgaven av festivalen mens du venter? Live-sendingene fra Amandus ONLINE 2020 er fortsatt tilgjengelig på festivalens You Tube-kanal. Der er blant annet et kræsjkurs i filmmusikk:

Foto: Amandusfestivalen.